Azi vă propunem rețeta de spaghete bolognese cu sos cumpărat. După o zi de muncă cu toții ne dorim să încropim ceva repede și bun de mâncat, nu? Dar în același timp să fie și gustos și sățios.
În general este bine să eviți alimentele gata preparate din borcane sau conserve, mai ales dacă ții la sănătatea ta. Și noi încercăm acest lucru, dar rețeta rapidă de spaghete bolognese pe care v-o propunem este cea mai sănătoasă variantă de paste bolognese cu sos cumpărat din comerț.
Cum așa?
Datorită ingredientelor. În primul rând, nu folosim orice sos și nici orice spaghete. Să nu mai vorbim de restul ingredientelor. Așa că, vă recomandăm să respectați ingredientele din rețeta noastră, pentru a o face varianta “sănătoasă” de bolognese cu sos cumpărat.

Cum alegem sosul de spaghete bolognese?
Cu siguranță cea mai importantă parte a rețetei este cea cu cumpăratul sosului bolognese. Pentru această rețetă noi vă recomandăm să folosiți unul dintre aceste sortimente:
?? Sos Bolognese Ricetta Speciale
?? Sos Ragu alla Bolognese
Ambele sunt de la Barilla. Acestea au și carne de vită și porc în ele. Atenție! Tot de la Barilla găsiți și sosul Bază pentru Bolognese, la care trebuie să adăugați voi carnea de vită. Noi am vrut rețeta cea mai rapidă de bolognese, așa că am ales unul dintre cele 2 sosuri de la Barilla menționate mai sus, care au și carne în ele.
Dacă nu găsiți de cumpărat aceste sosuri bolognese de la Barilla (apropo, nu suntem plătiți să facem reclamă la Barilla, sunt doar foarte bune), avem câteva recomandări.
Când cumpărați sosul bolognese, aveți grijă să:
Nu conțină zahăr sau derviate (sirop de glucoză, fructoză, maltodextrină etc)
Nu conțină monoglutamat de sodiu (E621)
Aibă un număr cât mai mic de conservanți
Pentru a face o rețetă cât mai nutritivă, chiar dacă am folosit sos de la borcan, am încercat să compensăm cu un unt bun, usturoi românesc și un parmezan de calitate. Plus, paste grano duro, speciale pentru rețeta italienească autentică de bolognese. Acestea fiind spuse, vă prezentăm
Rețeta noastră simplă de spaghete bolognese cu sos la borcan
Rețeta aceasta se face foarte repede, este simplă și foarte sățioasă, fără prea multe ingredient dubioase. Deci, chiar dacă folosim sosul bolognese din borcan, am făcut o rețetă relativ sănătoasă de spaghete bolognese. Și foarte repede! Sunteți gata să o facem împreună? Haideți să începem!
??
Spaghete bolognese cu sos din borcan
Ingrediente
- 200 gr Spaghetti Barilla (nr. 5 sau nr. 3 sunt cele mai bune)
- 1/2 borcan Sos Bolognese Ricetta Speciale / Sos Ragu alla Bolognese Barilla
- 30 gr Unt President
- 25 gr Sare granule (pentru fiert pastele)
- 50 gr Parmezan răzuit
- 5 căței Usturoi
- Busuioc uscat
Instrucțiuni
- Punem apa pentru spaghete la fiert.
- Presăm usturoiul și îl călim în unt, până își schimbă ușor culoarea.
- Adăugăm busuiocul peste usturoiul călit.
- Când apa pentru spaghete începe să fiarbă, adăugăm și sarea în ea.
- Fierbem spaghetele conform timpului de pe pachet + un minut, dacă nu vă plac al dente.
- Turnăm sosul bolognese în tigaie peste usturoi.
- Adăugăm la sos și un pic din apa în care fierb pastele.
- Când spaghetele s-au fiert, le scurgem bine de apă și le amestecăm bine cu sosul bolognese.
- Adăugăm și parmezanul ras peste spaghete pentru un plus de savoare.
- Spaghetele cu sos bolognese cumpărat sunt gata!