Am perfectat rețeta de spaghete cu usturoi si ulei, pe care vrem să o împărtășim cu voi!
Rețeta de spaghete cu usturoi și ulei este o rețetă de spaghete simplă, sănătoasă și absolut delicioasă. Probabil cea mai simplă rețetă de spaghete pe care o poate face oricine. Fără doar și poate.
Cine spunea că lucrurile simple sunt cele mai valoroase avea dreptate. Același lucru putem spune și despre rețeta de spaghete cu usturoi si ulei: simplu și bun!
În italiană rețeta se numește Spaghetti Aglio Olio
Este una dintre cele mai savurate rețete de paste în țara vechilor romani.
Am făcut rețeta asta deja de vreo câteva ori, încât să o perfecționăm și să cădem de acord că merită să fie pusă pe site.
Rețeta de spaghete cu usturoi și ulei este ușor de făcut și totodată este sănătoasă (datorită usturoiului) și ușoară la stomac.
Exact!
Usturoiul este un binecunoscut antibiotic natural care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva virușilor.
Așadar, nu doar că mâncăm ci ne și hrănim!
Nouă ni se pare absolut o rețetă de paste absolut delicioasă, motiv pentru care o facem atât de des.
O recomandăm cu sinceritate celor ce iubesc pastele, spaghetele in principal.
Acestea fiind spuse, să trecem la rețeta noastră de spaghete cu usturoi și ulei.
Să aveți spor și poftă bună! 🙂
Rețetă spaghete cu usturoi și ulei | Spaghetti aglio e olio
Ingrediente
- 300 grame Spaghetti Barilla Nr. 5
- 50 ml Ulei de măsline Presat la rece
- 20 căței Usturoi Optați pentru usturoiul românesc și evitați-l pe cel chinezesc
- 50 grame Parmezan
- Pătrunjel
- Sare
Instrucțiuni
- Punem pastele la fiert la foc mare timp de fix 9 minute, nu mai mult, nici mai puțin. Adăugăm o linguriță de sare în apă.
- Tăiem cățeii de usturoi în rondele subțirele.
- Punem uleiul de măsline în tigaie la foc mic și așteptăm un pic să se încălzească.
- Punem feliile de usuroi la călit la foc mic, până își schimbă culoarea și arată precum în poza de mai jos.
- Radem sau măcinăm parmezanul ca să fie gata pe când sunt gata pastele.
- Stoarcem spaghetele de apă și nu le spălăm.
- Adăugăm spaghetele în tigaie unde s-a călit usturoiul și amestecăm bine de tot. Adăugăm și parmezanul peste spaghete în tigaie.
- Așezăm spaghetele pe farfurie și presărăm pătrunjelul. Dacă aveți la dispoziție pătrunjel proaspăt este și mai bine. Poftă bună!