Reteta de spaghete cu sunca si ciuperci de față, este o rețetă originală din bucătăria noastră. Ea a fost perfectată de mai multe ori, iar acesta este rezultatul final.
Am vrut de mult timp să adăugăm pe site rețeta de paste cu șuncă și ciuperci, însă mereu eram prea înfometați când o preparam și uitam complet să mai facem și poze.
Așa de bună este!
Rețeta de spaghete cu sunca si ciuperci pe scurt
Astăzi Andrei s-a hotărât să facă din nou delicioasa rețetă originală de spaghete cu șuncă, sos alb și ciuperci de pădure.
Iar eu am fost pe fază cu aparatul.
Pe această cale îi mulțumim mamei lui Andrei, pentru că ne-a trimis cele mai aromate ciuperci de pădure pe care le-am mâncat până acum. Dacă aveți la îndemână hribi proaspeți (sau congelați) și mai bine!
Ciupercile de pădure dau un gust deosebit spaghetelor.
Și așa s-a făcut ca în această seară de luni, să îi iasă bucătarului șef, cele mai bune spaghete din istoria bucatăriei noastre de până acum, așa că ne-a părut bine că le-am și pozat.
Recomandăm rețeta de spaghete cu sunca si ciuperci tuturor dependenților de paste.
Dar și celor care n-au mai mâncat de mult spaghete și vor să încerce ceva BUN.
Dacă vă plac pastele, vă mai recomandăm și:
Spaghete Carbonara cu Smântână
Rețeta Originală de Spaghete Carbonara
De ce spaghete cu sunca si ciuperci?
Rețeta este ușor de făcut și absolut demențială! Asta mai ales dacă folosiți ingrediente de calitate și puneți și un strop de suflet.
Este o mâncare sățioasă și completă.
Și nu în ultimul rând, creează dependență! Atenție!
După ce veți urmări rețeta, pregătiți-vă să faceți și voi spaghetele cu șuncăm sos alb și ciuperci. Altfel, veți saliva multă vreme și e păcat.
Această rețetă chiar merita încercată, pe răspunderea noastră.
Să începem! 🙂
Rețetă spaghete cu șuncă și ciuperci | Rețetă originală
Ingrediente
- 300 grame Spaghete Barilla Nr.5
- 350 ml Smântână de gătit LaDorna 15% grăsime
- 70 grame Prosciutto feliat subțire
- 60 grame Parmezan proaspăt ras
- 30 grame Ciuperci de pădure hribi deshidratate
- 2 buc Gălbenuș de ou
- 1 lingură Ulei de măsline presat la rece
- 50 grame Unt President 82% grăsime
- 4 căței Usturoi mărunțit prin presa
- Pătrunjel proaspăt
- Sare preferabil sare de mare
- Piper
Instrucțiuni
- Se pune apa la fiert pentru spaghete, împreună cu o ligură de sare de mare. Nu vă feriți să puneți suficientă sare în apă deoarece acesta e singurul mod în care vom săra pastele. Nu puneți ulei în apă, decât sarea și atât!
- Până fierbe apa tăiem fâșiile de șuncă (prosciutto). Noi obișnuim să tăiem grăsimea și să nu o punem în mâncare deoarece avem untul și uleiul ca și grăsimi, dar asta ține de preferințele fiecăruia.
- Într-un wok (sau o tigaie teflonată) se adaugă uleiul, apoi untul și se lasă să se topească la focul dat la minim.
- Între timp, punem ciupercile de pădure într-un bol cu apă călduță pentru a se rehidrata. Asta durează maxim 3-4 minute.
- Adăugăm prosciutto în tigaie și lăsăm focul la minim să se călească în mod silențios.
- Până una alta ne ocupăm de parmezan. Noi obișnuim să folosim o râșnița de la blender pentru a transforma bucățelele de parmezan în pudră.
- Adăugăm gălbenușurile de ou, smântâna dulce și piper peste parmezan și din nou mixăm foarte bine până ce amestecul este omogenizat.
- Odată ce fierbe apa, punem spaghetele la fiert și le fierbem fix 9 minute la foc mare, nu mai mult și nici mai puțin!
- Tăiem ciupercile mai mărunt, le aruncăm în wok peste prosciutto și facem un duet aromat.
- Adăugăm unul dintre ingredientele cheie - usturoiul!
- Când pastele sunt gata, le stoarcem de apă și nu le limpezim pentru a le păstra gustul sărat și pentru a fi mai aderente la sos.
- Adăugăm spaghetele în wok, amestecăm de câteva ori și turnăm sosul alb pe care l-am pregătit ceva mai devreme. Deja începe să semene!
- Dăm focul la minim, amestecăm timp de un minut și condimentăm cu pătrunjelul proaspăt tocat mărunt care duce acest preparat la un alt nivel pe scara preparatelor delicioase.
- Așezăm spaghetele pe farfurie, presărăm parmezan și pătrunjel pentru un aspect comercial și suntem gata de masă. Poftă bună!