Acasă Aluaturi Rețetă de pâine nefrământată | Rețetă Ciabatta

Rețetă de pâine nefrământată | Rețetă Ciabatta

de Andreea

Reteta paine neframantata

Astăzi avem o tare bună rețetă de pâine nefrământată de casă, pâine pe care italienii o numesc ciabatta.

Noi am făcut-o deja de mai multe ori după o rețetă pe care am adaptat-o, și este absolut delicioasă.

Ciabatta sau pâinea nefrământată

Poate ați mai auzit de ciabatta, altfel spus pâine fără frământare.

Însă nu toată lumea știe că ea a fost inventată în 1982, în regiunea Veneto a Italiei, pentru a concura cu bagheta franțuzească.

Astăzi ea este folosită în sandvișuri delicioase pe care italienii le numesc panini.

Dar ca să păpăm un panini de casă, mai întâi ne trebuie rețeta de ciabatta, sau pâine fără frământare.

Altfel spus, mâini curate și pâine proaspătă!

Rețeta de pâine nefrământată

Vă invităm să încercați și voi această rețetă de pâine și să ne spuneți cum v-a ieșit în secțiunea de comentarii.

Să începem!

👇

reteta ciabatta paine neframantata
Imprimă Adaugă în Pinterest
5 from 1 vote

Rețetă de pâine nefrământată (Ciabatta)

Incercati o rețetă rapidă și delicioasă de pâine nefrământată de tip ciabatta.
Categorie: Aluaturi
Specific: Italian
Keyword paine neframantata, reteta paine neframantata, reteta ciabatta, reteta paine fara framantare, paine fara framantare, reteta usoara de paine, reteta rapida paine
Timp de preparare:  20 minutes
Timp de gătire:  50 minutes
Timp total: 20 hours 10 minutes
Alegeți nr. de porții:  1 pâine
Calorii 1823kcal

Ingrediente

  • 500 grame Făină albă dacă doriți să faceți o pâine integrală folosiți 300 grame de făină albă și 200 de făină integrală
  • 500 ml Apă
  • 1/4 lingurițe Drojdie uscată 1 gram
  • 2 lingurițe Sare

Instrucțiuni

  • Se pune făina într-un bol adânc, se adaugă sarea și drojdia pe care le amestecați bine cu făina și apoi turnați toată apa.
    reteta simpla de paine
  • Se amestecă cu o spatulă până se obține un aluat moale. La început vi se va părea că e prea multă apă, apoi ca e prea puțină dar în final veți obține consistența ideală de aluat, deci nu adaugați apă în plus.
  • Iar acum e timpul să o lăsăm să dospească acoperit pentru 18 ore. Așadar, dacă doriți să aveți pâine proaspătă dimineața, pregătiți aluatul de cu o zi înainte.
  • După ce au trecut cele 18 ore se pune aluatul într-o tavă unsă cu unt și se lasă la dospit încă 2 ore. Cu o jumătate de oră înainte să termine de dospit, se dă drumul la cuptor să se încălzească
    asezarea painilor necoapte in tavi reteta reteta paine de casa
  • Se coace în cuptorul dat aproape la maxim (treapta 4 din 5 sau 8 din 10) timp de 50 de minute.
    cea mai buna reteta paine de casa
  • Dacă vă place pâinea cu coaja mai moale, tineți-o 30 minute într-o pungă de nylon închisă, imediat după ce o scoateți din cuptor. Pentru un plus de aromă, puteți să-i ungeți coaja cu o bucățică de unt bun, cât timp este caldă.
    reteta ciabatta paine neframantata
  • Pâinea de casă nefrământată este gata!

De reținut

Acestea sunt informațiile nutriționale pentru 1 pâine nefrământată tip ciabatta.

Informații nutriționale

Calories: 1823kcal

Dacă v-a plăcut rețeta de pâine nefrământată, încercați și:

👉 Pâine de casă – rețetă ușoară

👉 Rețetă pâine de casă


11 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

Vă place rețeta?




* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Citește mai multe:
review safir cluj
Safir restaurant autoservire Cluj-Napoca | Review

Închide