Acasă Fel principal Cartofi la cuptor de post – Reteta vegana

Cartofi la cuptor de post – Reteta vegana

de Andreea

Având în vedere că suntem în plin post al Crăciunului, ne-am gândit să împărtășim cu voi o rețetă de post absolut delicioasă, pe care de curând am perfectat-o. Este vorba despre cartofi la cuptor de post, o variantă vegană a celebrei rețete cartofi dauphinoise, sau cartofi gratinați la cuptor.

Salvați rețeta în Pinterest ❤️

Reteta cartofi la cuptor de post reteta vegana cu cartofi – BucatariaNoastra.ro

Noi am făcut și rețeta clasică de cartofi gratinați, pe care o găsiți aici, însă am zis să facem și varianta ei de post, o rețetă vegană delicioasă. Așa că rețetele de post pe care le găsiți aici sunt testate și verificate, iar noi le publicăm doar pe cele care sunt cu adevărat foarte gustoase.

Dar să revenim la rețeta de cartofi la cuptor de post.

De ce cartofi la cuptor de post?

Cartofi la cuptor de post - Reteta vegana cu cartofi - Cartofi

Cartoful este un aliment consistent, ușor de digerat și pe placul tuturor. Iar nouă ne place foarte mult. În ultima vreme nu am mai mâncat produse lactate, așa că am vrut să facem cartofi gratinați de post. După ce am făcut mai multe variante ale rețetei vegane de cartofi la cuptor, noi zicem că am ajuns la varianta ideală. Așa că am a fost musai să v-o zicem și vouă.

  • Ingredientele cheie ale rețetei sunt laptele de cocos, laptele de caju și ceapa roșie.

Bineînțeles, niște cartofi buni și celelalte condimente, toate contribuie la reușita rețetei. Fără alte introduceri, să trecem la treabă și să facem cartofi la cuptor de post, o rețetă vegană pe care vă garantăm că o s-o iubiți.

Cartofi la cuptor de post - Reteta vegana - Pasul 6
Imprimă Adaugă în Pinterest
5 from 1 vote

Cartofi la cuptor de post – rețetă vegană

Descoperă cea mai bună rețetă de cartofi la cuptor de post, o rețetă vegană savuroasă.
Categorie: Fel principal
Specific: Francez, Vegan
Timp de preparare:  30 minutes
Timp de gătire:  40 minutes
Timp total: 1 hour 10 minutes
Alegeți nr. de porții:  6 porții

Ingrediente

  • 1,5 kg Cartofi
  • 3 lingurițe Sare
  • 1/2 linguriță Piper
  • 200 ml Lapte de cocos la conservă gasiți aici
  • 300 ml Lapte de caju (sau alt lapte vegetal) gasiți aici
  • 1 lingură Muștar
  • 100 g Ceapă roșie sau ceapă de apă (o ceapă mare)
  • 5 căței Usturoi mari (sau 10 mici)
  • 1 mână Cimbru proaspăt
  • 1 borcan Măsline negre fără sâmburi (opțional)

Instrucțiuni

  • Curățăm cartofii și îi feliem cu ajutorul unei mandoline, felii egale de aproximativ 4-5 mm.
    Cartofi la cuptor de post - Reteta vegana - Pasul 1
  • Între timp punem într-o oală încăpătoare laptele de cocos și laptele de caju împreună cu ceapa tăiată fideluțe, usturoiul pisat și toate condimente, la foc mic.
    Cartofi la cuptor de post - Reteta vegana - Pasul 2
  • Când începe să fiarbă încet, adăugăm cartofii, amestecăm bine și îi lăsăm să fiarbă la foc medium cu capac, timp de 20 de minute, doar cât se pătrund un pic. Între timp, pornim cuptorul.
    Cartofi la cuptor de post - Reteta vegana - Pasul 3
  • Adăugăm și măslinele și amestecăm bine.
    Cartofi la cuptor de post - Reteta vegana - Pasul 4
  • Turnăm cartofii în tava în care îi vom băga la cuptor.
    Cartofi la cuptor de post - Reteta vegana - Pasul 5
  • Coacem cartofii la foc mare, pentru 45 de minute, până se rumenesc deasupra. Așa arată cartofii gratinați la cuptor de post, o rețetă cel puțin la fel de gustoasă ca cea tradițională cu lapte și brânzeturi, însă de o mie de ori mai sănătoasă.
    Cartofi la cuptor de post - Reteta vegana - Pasul 6

De reținut

  1. Este important ca laptele de cocos să fie cel din conservă, cu grăsime mai multă, nu cel de 1 l la cutie de carton. Alegeți un lapte care să conțină doar cocos și apă dacă se poate, foarte multe conțin și alte ingrediente care nu sunt sănătoase.
  2. Laptele de caju se face foarte ușor în casă, doar blendați foarte bine 100 g de caju cu 1200 ml de apă, un strop de sare de mare și o lingură de miere. Acest lapte nu necesită stercurare spre deosebire de cel de migdale sau ovăz, etc. Înmuiați nucile de caju în apă fierbinte pentru cel puțin două ore înainte să faceți laptele, însă le puteți lăsa și peste noapte fără probleme.

O delicioasă rețetă de post cu cartofi

Musai să încercați rețeta aceasta de cartofi gratinați de post, pentru că este extraordinară. Laptele gras de cocos aduce acea dulceață de care au nevoie cartofii și înlocuiește cu succes grăsimea din laptele de vacă și cașcaval, iar gustul este demențial.

Cartofi la cuptor de post - Reteta vegana - BucatariaNoastra.ro

Dacă v-a plăcut rețeta noastră, încercați și:

👉 Vinete gratinate la cuptor rețetă vegană

1 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

Vă place rețeta?




* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More