Azi avem pentru dumneavoastră faimoasa:
Rețetă Mac and Cheese
Altfel spus: macaroane cu brânză la cuptor în stil american.
Și pentru că sunt americane 100%, este necesar să facem câteva schimbări la rețeta de macaroane cu brânză pe care o știm de la mama.
Macaroane cu branza in stil American
1. Bacon in loc de slănină
În primul rând, înlocuim jumările sau slăninuța de porc cu bacon. Exact! Good ol’bacon, cum ar zice americanul.
2. Cheddar in loc de branza de vaci
Mai apoi, nici brânza pentru mac and cheese nu e chiar aceeași cu brânza grasă de vaci pe care o folosim la macaroanele cu brânză.
Rețeta americană necesită un mix de brânzeturi, dintre care, cea mai importantă, este Cheddar-ul, o brânză maturată absolut gustoasă.
Cheddarul este cea care dă rețetei de mac and cheese acel gust specific.
3. Sos din belșug
Dacă macaroanele cu brânză nu necesită un sos de brânză, această rețetă se face cu un sos de brânzeturi topite.
Dar mai multe, aflați direct din rețeta noastră de mac and cheese! 🙂
Testată, gustată și absolut delicioasă, rețeta noastră de Mac and Cheese vă va lăsa gura apă.
De ce?
Pentru că este extrem de bună.
- Doamnelor și domnilor care sunt la dietă le recomandăm să lase pe mai târziu rețeta de macaroane cu brânză la cuptor în stil american, deoarece este foarte consistentă, sățioasă dar plină de calorii.
Ori puteți să serviți o porție mai mică de Mac and Cheese, pentru a vă potoli pofta.
De ce această rețeta Mac and Cheese?
Rețeta noastră de macaroane americane cu brânză de mai jos este garantat printre cele mai bune pe care o puteți încerca.
Asta pentru că am folosit proporțiile originale din rețetă dar și ingrediente de cea mai bună calitate pentru a fi siguri că iese cea mai bună rețetă de macaroane cu brânză la cuptor.
Sunteți pregătiți?
Haideți să gătim împreună rețeta originală americană de Mac and Cheese, altfel spus macaroane cu branza la cuptor în stil american.
Yum! 🙂
👇
Reteta Mac and Cheese (Macaroane cu branza la cuptor)
Ingrediente
Ingrediente pentru sos
- 240 gr Cheddar Delaco
- 200 gr Mozarella Delaco
- 30 gr Făină albă
- 750 ml Lapte 3,5% grăsime
- 55 gr Unt President nesărat
Condimente pentru sos
- 1 linguriță Sare
- 1/4 lingurițe Cimbru
- 1/4 lingurițe Piper alb
- 1/4 lingurițe Nucșoară
- 1 linguriță Muștar Dijon
- 2 stropi Sos Worcestershire
Paste
- 375 gr Macaroane Noi am folosit Barilla Conchiglie Ruigat
- 1 lingură Sare
Pancetta
- 100 gr Pancetta puteti folosi si speck sau bacon
- 1 lingură Ulei de măsline
Se adaugă la final
- 100 gr Parmezan
- Pesmet de preferat pesmet Panko
Instrucțiuni
- Pregătim toate ingredientele și le porționăm pentru cantitățile de care avem nevoie.
- Pentru reteta de Mac and Cheese mai întâi se pornește cuptorul pentru a se încălzi și se pune apa la fiert pentru paste în care se adaugă o lingură de sare de mare.
- Se taie panchetta fin și se pune la prajit la foc mic în 1 lingură de ulei de măsline.
- Se dau pe răzătoare brânza cheddar, mozarella și parmezanul. Cantitatea de parmezan se împarte în două părți egale. Una se amestecă cu celelalte două brânze iar cealaltă se păstrează.
- Topim într-o tigaie untul și adăugăm făina pentru a face un fel de rântaș specific pentru reteta Mac and Cheese. Amestecăm în tot acest timp.
- Adăugăm treptat laptele. Între timp pancetta trebuie să fie gata, translucidă, dar o lăsăm sub capac pentru a sta caldă.
- Se adaugă cimbrul, nucșoara, piperul alb, 1 linguriță de sare, o linguriță de muștar Dijon și doi stropi de sos Worchester pentru a condimenta sosul foarte bine.
- Adăugăm brânzele răzuite și amestecăm continuu cu un tel sau o lingură de lemn la foc mic, până ce toată brânza e complet topită. Atunci știm că sosul pentru Mac and Cheese e gata.
- Pastele s-au fiert, așa că le stoarcem bine de apă și le adăugăm direct în vasul care va merge la cuptor. Atenție! Pastele nu se limpezesc cu apă rece! De fapt, nu se limpezesc deloc, doar se storc.
- Adăugăm pancetta peste pastele fierte.
- Acum este momentul să adăugăm sosul de brânză și lapte specific Mac and Cheese. După ce l-am turnat pe tot, cu o lingură mare amestecăm pastele cu sos, așa încât acesta să intre foarte bine în paste.
- Presărăm pesmet pe toată suprafața, dacă aveți pesmet Panko este și mai bine.
- Nu înainte de a le băga la cuptor, presărăm pe deasupra parmezanul ras pe care l-am păstrat. Reteta originală de Mac and Cheese presupune coacerea pastelor, iar noi procedăm la fel. Coacem pastele la cuptor pentru 20 de minute la mare, pentru a face crustă deasupra.
- Reteta noastra de Mac and Cheese este gata! Delicios! 🙂
De reținut
- Puteți folosi și alte brânzeturi pentru rețeta de mac'n cheese, dar pentru a păstra gustul autentic, cheddar-ul nu trebuie să lipsească.
- Rețeta originală de mac'n cheese nu are pachetta sau bacon, deci este opțional să adăugați șunca în rețetă. Noi am folosit-o pentru extra aromă și gust.